Nytorget 6 – för det perfekta hänget

Jag bara måste visa er torsdagkvällens stora upplevelse – Nytorget 6 på Söder. Jag och Jessica hade den bästa av kvällar där! Vi hade inte bokat bord, men hade tur och hamnade vid baren precis vid köket. Bättre kunde det inte ha blivit för vi babblade med kockarna och det blev så många skratt och en massa bra tips och tricks. Nytorget 6 öppnade i maj och har redan hunnit bli otroligt populärt. Det är ett skönt hängställe i kvarterskrogsstil.
Det började med två glas champagne och 3 underbara smårätter: färska fikon med getost, lantägg royale med lagrad parmesanost, rostad auberginekräm på brioche. Allt var riktigt gott, men det där ägget, himmelskt! Jag fick dessutom en minilektion i hur man får bort skalet så snyggt på toppen och hur man gör ett sådant ägg. Det kommer här på bloggen (ska öva lite bara).
Jag åt den absolut godaste fiskgratängen någonsin! Norsk lax, räkor och skummig blåmusselsås, alltså mmmmm. Jag vill tillbaka och äta den varje kväll. Jag gillar också deras koncept med kvarterskrog där inga huvudrätter kostar mer än 200 kr, välllagad budgetmat! Här behöver du heller inte klä upp dig utan tanken är att det ska vara lätt och spontant att gå hit.
Jessicas tonfisk var ju också helt underbar med en fräsch, matig sallad till. Den vill jag också testa. Det bästa av allt var att jag och Jessica hann uppdatera en hel del. Vi har inte setts på så länge. Vi har båda haft mer än fullt upp under den senaste tiden. Nu tog vi igen det genom att prata i 190 under hela kvällen.
Vi orkade ingen efterrätt, men vem kan motstå ett urval av deras sötsaker? Helt otrolig Pina Colada glass, citronsorbet och vaniljglass med sockerkakskrutonger och bär, friterad banan, chokladboll, chokladtryffel och inte minst kompotten på rabarber och jordgubbar med sabayone och minimaränger. Jag sa till Jessica att jag kommer ångra mig dagen efter att jag inte rensade exakt hela dessertbrickan, så pass gott var det. Ja, ni ser ju själva.
Verkligen mitt nya favoritställe.Vill ni se fler bilder så gå in på #nytorget6 på Instagram.
Ps. Jag har också sett att de ska ha härligt bra frukostar som jag är sugen på att testa.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *