Vad gör man inomhus med barnen?

Vad gör ni inomhus med barnen? Jag har lite idétorka faktiskt. Jag åker nästan alltid iväg till stranden eller något annat, men ibland är det skönt att ha en hemmadag. Vad gör ni då? Vi har spelat lite spel. Men de tröttnar rätt fort.
Magdas favoritspel är just nu grodspelet där hon trycker som en galning på spaken så fångar den kulor. Flest kulor vinner.

Linda

0 kommentarer

 1. Läsa tillsammans, baka, trolldeg, modellera, måla – fingerfärg är kul, man får både skapa och kladda och det går att tvätta bort 🙂 Köp billiga målardukar på typ Clas Ohlson och låt dem måla tavlor med fingerfärg, passar både små och lite större 🙂 Eller låt dem gå loss med klister, paljetter och urklipta bilder ur tidningar och göra kollage, med A som är lite större kan det ju vara kul att få klippa och skapa på tex olika teman 🙂 Man kan ha picnic på filt i vardagsrummet också om det regnar 🙂 Kram!

  Svar:
  Toppen, tack!
  Linda /Matstugan
 2. Ps: …och där emellan så kan det säkert vara nyttigt att de övar sig på att "ha lite tråkigt" ibland…för som Alfons Åbergs farmor säger (ungefär) – hur ska man annars veta när det är riktigt roligt 😉 /Angelica, moonmyword

  Svar:
  Jaaa, du har så rätt såklart. Men något ansträngande då de klättrar på väggarna och bara bråkar hela dan med varandra….
  Linda /Matstugan
 3. Att pyssla med barnen tycker jag är kul. I min blogg Studio Livskraft hittar du tips på pyssel, både för barn och vuxna, t ex måla på fina stenar, som är både kul och billigt, eller göra en gnistrande mobil av gamla avlagda CD-skivor. Titta in på https://studiolivskraft.blogspot.se/ så hittar du säkert något kul du och barnen kan sysselsätta er med inomhus en regnig dag. Där finns också tips på böcker med pyssel som man ju kan låna på biblioteket, så det är också ett allternativ en regnig dag, att besöka ett bibliotek. Men nu ska det visst bli fint igen så då tycker jag absolut att ni ska passa på att besöka stranden, pyssel kan man vänta med till hösten när dagarna blir kalla och ruggiga och man helst stannar inomhus. Nu vet du iaf var du kan hitta lite tips på inomhusaktiviteter.

  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *