Marängtårta med glass och bär

Tänkte bjussa er på den lättast möjliga tårtan till midsommar, och perfekta kombinationen: glass, maräng och somriga bär.
Den här fixas på nolltid och består av två färdiga, köpta marängbottnar, ett paket glass och en massa bär. Du tar den glassen du tycker bäst om och de bär som är dina favoriter. Blanda gärna.
Lägg ena marängbotten i en kakform med löstagbar botten. Lägg den med uppsidan mot botten. Ta ut glassen ur frysen och låt mjukna något. Bred glassen över botten. Lägg över andra marängbotten och tryckt till lite. Bottnarna sprack lite vid detta moment, men det gör inget, syns inte då du lägger på bären. Spara lite glass som du lägger in i frysen igen en stund och brer på sidorna efter att formen stått en stund i frysen eller precis vid serveringen bara för att snygga till den.Vid servering sätter du helt enkelt serveringsfatet över formen och vänder upp så att botten kommer uppåt. Använd gärna en slickepott för att slänga in lite glass utmed sidorna och jämna till. Lägg på en massa bär. Jag hittade lite chokladkakor som jag bröt och la på också.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *