Färsk kycklingfilé med smak av rökig chipotle och glaze. Färdigförpackat och redo för grillen från Kronfågel och en sommarnyhet som är min favorit. Till det en magiskt god rostad ananassalsa.
Jag gjorde som receptet men dekorerade enbart med koriander, eftersom jag inte är så förtjust i för mycket smak av korinder.
Du behöver
1 färsk ananas ca 1 kg
1 röd paprika (rostad och skalad, se HÄR hur du rostar och skalar en paprika, eller köp färdig pimento)
3 salladslökar
1 apelsin (saften)
2 lime (saften)
3 msk farinsocker
1-2 tsk chipotlepasta (finns bl a i Santa Marias sortiment)
1 knippa färsk koriander
salt
Gör så här
Skala och skiva ananasen, men ta bort mittstocken. Rosta skivorna i stekpanna, eller grilla tills de är mörka och karamelliserade. Låt dem svalna och skär i små tärningar.
Blanda ananas med smått skuren salladslök, tärnad röd paprika, lime- och apelsinjuice.
Tillsätt chipotlepastan, socker, salt.
Nu kan du om du vill blanda ner skuren koriander.
Nemen gud så härligt alltihop såg ut! Måste nog ta och testa det!