Kyckling insvept i bacon och fylld med smältande mozzarella

Så här såg middagen ut hos oss ikväll. En av våra favoriter här hemma: Kycklinglårfilé fylld med mozzarella och basilika, omlindade med bacon. Allt i en creme fraiche och sojasås. Barnen är helt galna i den här kycklingen faktiskt. Ikväll gjorde vi den från scratch, men du kan absolut förbereda den och fylla kycklingen och lägga i formen.
Du behöver
600 g kycklinglårfilé
125 g mozzarella
2 tsk basilika
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
2 msk kinesisk soja
salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer. Lägg ut lårfiléerna på skärbräda och vik ut dem. Pyttsa på lite basilika, peppar och salt på var och en. Lägg på mozzarellaskivorna, vik ihop och linda bacon runt vare ihopvikt filé. Lägg dem med skarven ner i en ugnsform.
Vispa i en bunke ihop creme fraiche, vatten och soja. Häll över kycklingen i ugnsformen. Sätt in i ugnen ca 25-30min.
Hade bästa hjälpen dessutom under matlagningen, mitt hjärta! Hon vill så gärna vara med och är så fantastisk, envis, intresserad och kunnig då det gäller allt med matlagning och bakning.

Linda

0 kommentarer

  1. Åh den här måste jag prova! Min 3-årings favorit är något liknande men enklare: Strimlad kycklingfilé som man bryner i stekpanna med lite skivad gul lök och paprika. På med créme fraiche, kycklingfond och soja (liknande din sås här) och koka upp.

    Det här är ju samma smak med såsen då, fast festligare – kul variant som vi måste testa. Tack! 🙂

    Svar:
    Din kyckling lät hur god som helst. Måste testa sås med fond och soja, har aldrig testat men låter så gott. Ha en fin vecka!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *