Kyckling i röd curry

Här en thairätt som jag kan längte efter och som går snabbt att göra, kyckling med röd curry och koksomjölk. Jag gillar att ha massa grönsaker till, man gör som man vill och tar det man tycker om där helt enkelt.
Du behöver (4 pers)
3 kycklingfiléer
2 paprikor
1 burk med bambuskott
1 burk minimajs
2 burkar kokosmjölk
4 tsk fisksås
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
2-4 msk röd curry (beroende på ur starkt du vill ha det)
2 tsk soja
1 tsk socker
2 lime (saften)
olja
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Bryn i stekpannan i olja. Pressa i vitlök och tillsätt röd curry, sesamolja, soja, lime, socker. Rör om. Häll i kokosmjölken och låt sjuda i några minuter. Skär paprikan i långa strimlor och pyttsa ner tillsammans med minimajs och bambuskott. Smaka av med fisksåsen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *