Gjorde den här rätten lite på en höft och det blev så gott! Det är Scans minikorvar som är en nyhet i år. Vet inte om de är ute på marknaden än, annars kan man ta någon annan smakrik korv, t ex chorizo. Blandade korvarna med saffransstekt quinoa och lite sallad, tomater mm. Mums!
Du behöver (för 2 pers)
2 dl quinoa
0,5 g saffran
1 schalottenlök
3 dl grönsaksbuljong, drygt (eller hönsbuljong)
2 stora korvar (eller ½ paket minikorvar)
olivolja
1 näve pimientos de padron
9-10 körsbärstomater
blandade salladsblad
½ Citron
Gör så här
Hacka schalottenlöken fint. Fräs den i panna med olivolja. Tillsätt saffran och rör runt och sedan quinoan (som du först har sköljt i durkslag) och buljong. låt det småputtra i 15-20 minuter.
Stek på korven och pimientos de padron i lite olja i en panna. Dra pannan från plattan.
Lägg upp salladsblad, pyttsa över quinoan, och lägg på korv, piminentos, körsbärstomater. Pressa över lite citronsaft.
Till det hela, gärna en stor klick grekisk youghurt.
Quinoa äter jag gärna och saffransquinoa låter mumsigt! Kram