Läckerheter av kalkon

Jag var inbjuden till Ingelsta Kalkons butik för avsmakning av deras grillprodukter i förra veckan. Vilka läckerheter vi bjöds på, var mätt och nöjd länge efter. Ovan ser ni min favorit tunt skivad bröstfilé i underbar örtmarinad. Det är heller inte fel att kalkon innehåller 20 av 22 av de viktiga dagliga näringsämnena enligt Svenska Näringsrekommendationer. De två som inte finns i kalkon är kolhydrater och vitamin C.
Så många underbart goda korvar: Örter & Lime, Cayenne & Chipotle (Brännaren, drag i den, stor favorit), Vitlök & Peppar och Timjan & Vitlök som var den med högst kötthalt och den enda som inte var rökt (mycket härlig smak). De som inte syns på bild är bl a en ny barnkorv utan skinn som kommer säljas i alla vanliga livsmedelsbutiker runt om i landet. Vi fick med ett paket med den skinnfria korven som jag grillade med barnen och det var succé, och så lättätet även för Magda då den är skinnfri.
Kalkonburgaren på surdegsbröd med ost och rödlökschutney var to die for. Var tvungen att ta om på den. Mört kalkonovanlår som kommer förpackad med BBQ glaze var otrolig även den. Allt är 100% svensk kalkon.
Härlig sallad med deras krispiga kalkonbacon, som de vunnit pris för. Du steker baconet i ugnen så blir det krispigt. Här i en sallad med avokado, tomater mm. De nya produkterna kommer finnas i butik from vecka 15.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *