Rosa pop corn

Då jag vill göra Annie extra glad så gör jag de här rosa pop cornen. Liten insats för trevligt resultat och exalterade barn. Du kan självklart göra dem blåa, gröna eller vilken färg som helst. Trevlig Helg på er!
Gör så här för dina alldeles egna rosa pop corn

Sätt ugnen på 175 C och poppa popcornen i micron

2 dl socker
25 gr smör
½ dl vatten
Röd karamellfärg
1 påse micropopcorn

Blanda socker, smör och vatten i en liten kastrull. Rör tills socker och smör har smält och låt sedan lagen koka på medelstark värme utan omrörning i 5-6 minuter. Dra kastrullen från värmen och häll/droppa i röd karamellfärg lite försiktigt. Det ska bli mer hallonrött än rosa i kastrullen. Rör noga och häll lagen i en stor skål.

Vänd ner lite av påsen i taget i lagen. Rör om så att alla popcorn täcks med rosa lag. Jag använde inte riktigt hela micropåsen. Sprid ut dem på en plåt tänkt med bakplåtspapper och grädda i ca 5 minuter tills sockret har kristalliserats.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *