Isad clementinsoppa med vit chokladmousse

Här kommer då receptet på Nyårsdesserten, Isad clementinsoppa med vit chokladmousse. Kan så rekommendera er att testa den. Den är oemotståndligt god och så där lagom annorlunda. Det jag kommer göra annorlunda nästa gång är att jag kommer ha lite mindre soppa i varje glas, till varje portion. Bara snäppet mindre. Receptet är från Taste by Louise.

Du behöver (4-6 portioner)

Soppan

4 dl pressad clementinjuice (ca 1 kg clementiner)

1,5 dl vitt vin
½ vaniljstång
½ dl strösocker
maizena till redning

(några droppar citronsaft, om du vill)

Vit chokladmousse
150 g vit choklad, hackad
3 äggulor
3 dl grädde, vispad

Mandlar

2 dl mandlar, skållade

Gör så här

Soppan

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp med clementinjuice, vitt vin och strösocker. Red av med maizena så att det blir lagom ’sopptjockt’. Koka ihop några minuter. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.

Vit Chokladmousse

Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad. Lägg äggulorna i en bunke och blanda försiktigt ner lite av den smälta chokladen i taget. Rör slätt och låt svalna. Ta en sked av den vispade grädden och rör ner i chokladkrämen. Vänd sedan ner resterande grädde och ställ kallt.

Blanda strösocker, honung och vatten i en teflonstekpanna. Koka till en gyllene karamell och häll i mandlarna och blanda. Häll upp på en plåt med bakplåtspappaer och försök separera mandlarna, var försiktig då detta är mycket varmt. Låt svalna och hacka nötterna grovt. Förvara torrt.

Mandlar

Rosta de skållade mandlarna lätt i en torr stekpanna.Grovhacka dem på längden.

Vid serveringen så häller du soppan i en skål eller shaker med lite is. Rör eller skaka soppan så den blir väldigt kall. Sila genom en sil eller genom locket på shakern.

Häll upp sådär en deciliter soppa i varje glas, lägg i en stor klick mousse och strössla över kanderade mandlar.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *