Svarta Lådan

Suveränt god köttfärsvariant med vitkål, soja och balsamvinäger som jag hann göra innan vi åkte till Malmö. Måste berätta för er om Malmö sen, men först kör vi den här perfekta vardagsrätten som passar hur bra som helst att ta med i matlådan.
Du behöver
400-500 g nötfärs
1 gul lök
1 purjolök
250 g vitkål (ca 4 dl strimlad)
1 msk rapsolja
5 msk soja
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta (pressad)
ev ½ chili (finhackad)
Gör så här
Skala och finhacka löken. Fräs på i panna och tillsätt efter några minuter färsen. Under tiden som färsen steks så strimlar du purjo och vitkål (jag tycker det är lättast att strimla vitkål med osthyveln). Häll över färsen i gryta. Lägg ner vitkål och purjo och fräs på i pannan. Blanda färs och vitkålsblanding i grytan eller pannan.
Blanda ihop soja, balsamvinäger, farinsocker, pressad vitlök (och eventuellt chili) i en skål och häll över blandningen. Koka ihop sådär 10 minuter och rör om under tiden så allt blandas.
Ett rätt inspirerad av ett recept från Allt om Mat

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *