Pretzels godis

Lättaste julgodiset som passar perfekt som mingelgodis är bretzel/pretzel, dvs salta pinnar i kringelform. Jag hittade dessa kringlor bland chipshyllorna, men du kan även ta vanliga salta pinnar såklart. Jag smälte lite vit choklad och vände runt nästan hela påsen, då chokladen stelnat och kallnat doftade jag över lite florsocker. Verkligen gott med det knaprigt salta mot det söta, och dessutom så urlätt att göra.
Du behöver
1 påse med salta kringlor eller liknande
Några rutor vit choklad
florsocker
Gör så här
Smält den vita chokladen. Vänd snabbt ner kringlor eller liknande och rör runt så lite vit choklad fastnar här och där (någorsålunda jämnt). Lägg över kringlorna på bakplåtspapper och låt chokladen stelna nästan helt. Den stelnar inte helt på kringlorna. Dofta över florsocker och vänd på alla kringlor och dofta över lite även på andra sidan.
Lägg upp i skål och blanda gärna med några vanliga kringlor, helt enkelt för att det ser snyggt ut.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *