Lammragu med gnocchi

En av mina favoriträtter under vinterhalvåret är en mustig lammragu med rött vin, svamp, tomater och massa parmesan i. Den gjorde jag igår. Gnocchi som smakar som pasta är gjord på potatis och passar riktigt bra i grytor. Ett glas rött vin till är inte helt fel!

För 4 pers
1 gul lök
250 g blandad svamp (jag köper påse med blandsvamp från frysdisken)
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré

Gnocchi – jag köper 1 påse med färsk som är beräknad till ca 3 personer
Parmesan färskriven

Gör så här
Hacka löken och fräs den med svampen i smör och olja i rymlig stekpanna. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar. Fräs på stark värme tills färsen är genomstekt.

Häll på vinet och låt det koka in helt. Sänk värmen. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Häll på lite vatten om det blir för torrt.

Koka gnocchin och vänd ner. Strö över rikligt med färskriven parmesan (Ha en skål med mer parmesan på sidan för de som gillar parmesan extra mycket, som t ex jag)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *