Vinteräpple fudge eller krokodilgodis?

Det ska bli litet glöggmingel här i helgen för några av Annies vänner med föräldrar. Jag gör alltid fudge på årets skumtomtar, och i år är ju smaken vinteräpple (förra årets Polkafudge blev en succé), så då blev det vinteräpple fudge på spisen igår kväll. Annie tycker verkligen om dem och hon undrade om hon kunde få en till bit av krokodilgodiset. Så varför inte? Här kommer alltså receptet på Krokodilgodis!
Du behöver
12-13st skumtomtar (med årets smak Vinteräpple)
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad (hackat i mindre bitar)
någon droppe grön karamellfärg

En liten näve hårda gröna karameller som mortlas lätt

Gör så här
Blanda allt, utom chokladen, i gryta och smält på svag värme. Det ska bli en en slät massa. Låt det småputtra i 10 minuter under omrörning. Häll eventuellt i någon droppe grön karamellfärg och pyttsa i den vita chokladen och rör på så att smeten blir alldeles blank.

Dra grytan från värmen. Häll upp i bakplåtspapperklädd form – hur stor formen ska vara beror mest på hur tjocka eller smala bitar du vill ha. Strö över karamellkrosset och ställ kallt att svalna. Skär i bitar.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *