Sicken Linsgryta!

Jag imponerade faktiskt på mig själv med en så smaskig linsgryta. Jag smakade en liknande linsgryta som mästerkocken Malin Söderström gjorde på Svensk Fågels pressträff för ett tag sedan. Nu testade jag att göra den, och den blev kanon! Full med smak av chili, curry, vitlök – Bästa på länge. Blev mycket så nu har jag matlåda till jobbet. Det enda som fattades var lite mango chutney.
Du behöver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad chili (jag använde färdighackad fryst)
1 tsk curry
½ tsk ingefära (alt 1 tsk färskriven)
1 tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 krm kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
4 dl vatten (eller 2,5 dl kokosmjölk+2 dl vatten)
olja
Gör så här
Hacka lök. Finhacka vitlök och chili. Fräs lök, chili, vitlök i olja några minuter. Tillsätt alla kryddor och rör om. Rör ner linser och blanda väl. Dags att hälla i krossade tomater och vatten (jag gjorde alternativet med kokosmjölk).
Rör runt. Låt allt småputtra i ca 25 minuter. Smaka av med salt och en nypa socker.

Linda

0 kommentarer

  1. Den var verkligen sjukt god! Bästa linsgrytan jag har smakat! Och det är ju verkligen en bonus att det är så enkelt att göra, tack för inspirationen! 🙂

    Svar:
    Så roligt att höra från dig Marie och att du blev nöjd med resultatet. Jag älskar den här linsgrytan och den kommer jag göra snart igen och portionsfrysa.
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *