Rödlöksmarmelad

Har ni inte testat rödlöksmarmelad så finns ingen tid att förlora! Så gott till precis ALLT: grillat, på julbordet, till ost osv. Jag gjorde en stor burk med rödlöksmarmelad till Julbordet med kalkon, då det passar mycket bra till all slags kalkon. Men det är gott som en sidorätt till så mycket. Dessutom mycket enkelt att göra.
Du behöver
2 rödlökar
1 msk strösocker
2 msk honung
1½ msk rödvinsvinäger
1½ msk rött vin
1 krm salt
Gör så här
Skala bort skalet på rödlökarna. Skär på mitten. Skär sedan tunna halvmånar av varje del. Lägg löken i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt det sedan sjuda tills löken är mjuk och vätskan har kokat in. Låt det svalna och lägg över i burk. Den håller sig ett bra tag i kylen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *