![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/dadlar-inlindade-i-kalkonbacon0.jpg)
Som försnacks till kalkonjulbordet gjorde jag dadlar inlindade i kalkonbacon. I mitten finns en liten överraskning i form av en mandel.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/dadlar-inlindade-i-kalkonbacon1.jpg)
Ett glas Prosecco till eller glögg är inte fel
Du behöver (för 10st)
10 Färska dadlar
10 skivor kalkonbacon
10 skållade sötmandlar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Skär en skåra i de färska dadlarna på längden. Peta in en skållad mandel i varje. Linda en baconskiva runt varje dadel. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt med skarven ner. Pensla med lite neutral olja (t ex rapsolja).
In i ugnen ca 8-10 minuter. De ska vara lite bruna och krispiga i kanterna.
ps. Jag använde baconskivor från Ingelsta kalkons butik här i Stockholm. De skär den florstunn. Men du kan givetvis köpa kalkonbacon i din butik.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/dadlar-inlindade-i-kalkonbacon2.jpg)