Ceasarsallad med en twist

Jag testade att ha i HP sauce istället för vinäger i ceasarsalladen och det blev kanongott. Blev en lite rundare, mjukare fylligare smak, svårt att förklara. HP sauce innehåller maltvinäger så det passar verkligen bra att byta ut vinägern i Ceasarsalladen. Jag testar olika recept med HP sauce för just nu har de en stor tävling på Facebook där vem som helst kan lämna sitt recept på en rätt med HP sauce. Man kan vinna en ljusblå KitchenAid!! Gå in på HP sauce tävlingssidan och ta chansen du också!
Du behöver
500 g kycklingfilé
romansallad
brödkrutonger
bacon
ceasardressing
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja (t ex raps eller majs)
1 tsk citronjuice
1 msk HP sauce
3 msk finriven parmesan
1-2 sardeller
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Ta ut alla ingredienser till dressingen från kylen så att de har en rumstemperatur då du gör dressingen.
Bryn kycklingen runt om i rikligt med smör. Lägg över i ugnssäker form och in i ugnen tills innertemperaturen är 70 C. Det tar ca 30 min.
Blanda/mixa äggulor, pressad vitlök, senap, citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden som du vispar runt. Vispa på tills det är en slät majonäs. Tillsätt HP sauce, finhackad sardell och fint riven parmesan.
Skär kycklingfilé i tunna skivor. Knaperstek bacon. Använd färdiga krutonger eller gör egna genom att skära kuber av gott bröd (jag använde dagsgammalt surdegsbröd) i smör/olja och lite lite vitlök. lägg upp blad av romansalladen och på med allt annat, ringla över rikligt med dressing. Alternativt så blandar du bladen med dressingen och plussar på med resten. Du gör som du själv tycker är snyggast, bäst, godast!
Ps. om ni undrar vad de små svarta fröna är så är furikake en fröblandning med svara och vita sesamfrön, smulade shizoblad och alger – Så gott!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *