Att rosta pumpa i ugnen

Kan så rekommendera er att rosta butternutpumpa i ugnen, riktigt gott. Det är också lätt. Du skär helt enkelt pumpan på längden, med skalet på. Dela några några gånger så det blir stora klyftor på längden.
Lägg klyftorna på ugnsplåt med bakplåtspapper på.Pensla snittytorna med olja, strössla över lite flingsalt och in i ugnen cirka 1 timma.
Pumpan har en hel del smaker den passar extra bra tillsammans med,
Smakkompisar till pumpa:
Ingefära
Kanel
Citrus
Curry
Vitlök
muskot
äppelcider
Mogen?
Pumpan ska vara hård i skalet då du köper den. Du kan knacka på den och den ska låta ihåligt. Den ska vara tung och hård och utan för många fläckar. Titta på botten så den inte är mjuk där. Den är även stenhård då du skär upp den, men blir mjuk då man kokar eller rostar den.
Hållbarhet?
Den håller sig faktiskt i flera månader i kylen (om det inte är något fel på den). Men är den snittad, om du köper t ex delad så håller den sig ca 1 vecka i kylen.
Ps. Pumpa innehåller en massa betakaroten som blir till A vitamin i kroppen.
Ugnsrostad pumpa med Kanelkyckling – oslagbar kombination!

Linda

0 kommentarer

  1. Hej!

    Jag älskar ugnsrostad pumpa men brukar alltid skala den först. Kan man äta skalet? :S

    Svar:
    Hej KimJag har blivit helt såld på allt med pumpa just nu. Nej, skalet går inte att äta, men det går väldigt bra att ugnsrosta med skalet på och sedan äta från skalet. Lätt att flytta också utan pumpan ramlar sönder (och snyggt dessutom;-)
    Linda /Matstugan
  2. Javisst är ugnsrostad pumpa gott! Jag brukar skala pumpan först, men det går ju lika bra att göra det efter ugnen. På min bild är nog skalet borta 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *