Kanelkyckling á la Matstugan

Sista deltävlingen i Svensk Fågels tävling Pippi på Svensk Fågel: Höstig kanelkyckling med ugnsrostad pumpa är mitt bidrag. Allt med en touch av Halloween. Grytan innehåller läcker kyckling, krispiga pekannötter och aprikoser i en sås med massa kanel, paprika och vitlök. Vi åt alla tills vi nästan storknade, t o m Magda. Vill du rösta på mitt bidrag så skulle jag bli otroligt glad, du röstar HÄR.

Grytan tjänar på att göras dagen innan så att smakerna i den får stå och dra in isg ordentligt i kycklingen och med varandra.
Du behöver
1 kg kycklinglårfilé
1 citron (saft)
3 tsk kanel
2-3 tsk smoked paprika (kan bytas ut mot vanöig paprika eller sweet paprika)
3 dl matlagningsgrädde
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
salt,peppar
1 dl aprikoser
1½ dl pekannötter
Grytan blev magiskt god tack vare lite hjälp så här i Halloween tider
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Salta och peppra lätt på kycklingen och stek den snabbt i panna så de får en gyllenbrun yta. Lägg över i gryta ugnsfast gryta.
Blanda citronsaft, kanel, smoked paprika, olivolja och fint skivad vitlök. Häll i samma panna som du stekte kycklingen och värm upp. Tillsätt grädden och låt småputtra i några minuter. Häll allt över kycklingen.
Skär aprikoserna i små tärningar och strössla över grytan. Häll i hela nötterna. Ställ in grytan i ugnen 20 minuter.
Rostad pumpa
Sätt ugnen på 175 C
Du behöver 1 butternutpumpa. Skär den på hälften och sedan i större klyftor på längden (ska bli minst 4 klyftor). Pensla på olivolja och strö på flingsalt. In i ugnen ca 1 timma. De ska bli lätt gyllenbruna.
HAPPY HALLOWEEN

Linda

0 kommentarer

  1. Klart man röstar på matstugans bidrag! Har smakat den och lovar -den är super super god!!!

    Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *