Jamenvisst blev det en plocktallrik i fredags

Är ni trötta på mina plocktallrikar? Hoppas inte, för jag är nog bara i startgroparna vad gäller plick plocktallrikar. Det är så ultimat för mig just nu med sådana fredagsmiddagar. På fredag är, iallafall jag, mer än slut. Ändå är man sugen på något gott och vill ha lite helgstämning. Jag lägger barnen, sen är man så hungrig så man nästan dööör. Då är det perfekt att på några minuter ha en tallrik med fredagsstäming framför sig.

Fredagens tallrik innehöll: ½ kronärtskocka, limeaioli, krustader med kantarellost toppade med små smörstekta kantareller (Fjällbrynt har en god kantarellmjukost), svenska jordgubbar (årets sista), melon, någar skivor kalkon, kex (Göteborgskex är mina favoriter), lammkorv (merguez), majskolv, stavar av Tomme de Basque (supergod fransk lantost) och lite vitmögelost (glömt namnet).
Hade mysigt sällskap av min kära vän Lotta som sov över. Hennes första natt borta från sin lilla bebis Emilia. Vi satt och babblade, men var mer än trötta innan 12. Hon hade med sig ett riktigt fruktigt gott vin Lionheart of the BarossaDandelion Vineyard (Beställningsnr 2129 på Systemet). Ett australiensiskt Shirazvin (ääääälskar australiensiska shirazviner). Kan så rekommendera det!
Tadaaa! Efterätten – Nougatmousse (gjord på mjölkchoklad och nougat), toppad med lättsaltade, ugnsrostade hasselnötter och en liten hallon. Receptet kommer om någon dag. Så avslutas en bra fredag!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *