Quesadillas

Vad är mer fredagsmys än quesadillas? Här kommer ett lätt recept på de jag gjorde gångna helgen (men du kan lägga in i stort sett vad som helst):

Du behöver
Tortillabröd
philadelhiaost
kalkonskinka
riven ost (jag älskar cheddar på tortillabröd)
Salt, peppar
Gör så här
Bred på philadelphiaost på tortillabröden. Lägg på några skivor kalkon över hela brödet. Strö över ost. Lägg över ett bröd. Häll i lite neutral olja i stekpanna. Lägg i dubbeltortillan och tryck till (gärna med hela handen så de klistarar ihop). Vänd på tortillan med hjälp av en tallrik som läggs ovanpå, vänd stekpannan och låt tortillan ’åka rutschkanna’ tillbaka ner i stekpannan från tallriken. Låt den bli lätt gyllenbrun på båda sidor. Då den svalnat något skär i mindre tårtbitar.

Gott med Guacamole till och småplock som rostade majskorn, oliver, gräddfil, ugnsrostade körsbärstomater.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *