En liten tomatcocktail med parmesan, pesto och pistaschnötter

Den här minitomatsoppan med lager av parmesan/grädde och pesto/grädde toppad med pistaschnötter gjorde jag till min käraste vän i söndags. Så söt liten förrätt med massa goda smaker. Nu kom också worchestersåsen som jag fick förra veckan väl till pass. Du kan lätt förbereda den. Blev riktigt lyckad, massor med smaker som passar perfekt ihop. Receptet fanns i senaste numret av Elle Mat & Vin.
Du behöver (för 6 miniglas)
800 g konserverade tomater (jag använde plommontomater på burk)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk worcestershiresås
3½ dl vispgrädde
60 g parmesan
100 g pesto
50 g pistachnötter (grovhackade)
6 basilikablad
salt, peppar
Gör så här
Blanda de finhackade tomaterna med pressad vitlök, lite salt, peppar och worchestershiresås. Fördela i 6 miniglas.
Vispa grädden och dela upp i två delar. I den ena blandar du ner finriven parmesan och fördelar i glasen. i den andra peston och fördelar sedan i glasen ovanpå parmesangrädden. Strössla över pistachnötterna och dekorera med ett basilikablad. In i kylen till servering

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *