Rabarberpaj täckt med knaprigt kolatäcke – Kan det var nåt?

Rabarberpaj med krispigt, knaprigt kolatäcke, ett måste på försommaren
Blev bjuden på den här rabarberpajen hos min vän Erika i helgen. Den är så god med rabarber och kolasmak. Med en klick vaniljglass till är den oemotståndlig.
Du behöver
Rabarberstänger (så att de i små bitar täcker pajformsbotten)
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Skär rabarber i små bitar och lägg i smord pajform
Smält smör, sirap, grädde
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över smörblandningen. Bred smeten över rabarberbitarna. Ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.

Linda

0 kommentarer

  1. Rabarberpaj kan HELT klart vara något 😉 Så otroligt gott så jag bara vill hoppa in i bilden på en endaste gång – jag ÄLSKAR rabarber, och det låter riktigt mumsigt med ett knäckigt täcke också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *