Det här är ett av mina favoritrecept faktiskt och jag har gjort dem många gånger. Passar även finfint till barn. Perfekta på buffébordet.
Du behöver
450-500 g kycklingfilé (kycklinglårfilé)
spett
Marinad
½ dl olja (raps eller majs)
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
3 msk flytande honung
vitpeppar, sesamfrön
Gör så här
Skär kycklingfiléen i rätt tunna strimlor och lägg i bunke.
Marinaden
Rör ihop olja, soja, honung, pressad vitlök, lite vitpeppar, ev lite salt. Häll allt över kycklingstrimlorna. Låt stå, gärna över natten. Rör om lite här och där.
Sätt ugnen på 200 C
Lägg spetten i vatten sådär 30 minuter. Häll kycklingen i durkslag så den överflödiga marinaden får rinna av lite.
Trä upp strimlorna på spetten strö över sesamfrön. In i ugnen 15-20 minuter.
450-500 g kycklingfilé (kycklinglårfilé)
spett
Marinad
½ dl olja (raps eller majs)
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
3 msk flytande honung
vitpeppar, sesamfrön
Gör så här
Skär kycklingfiléen i rätt tunna strimlor och lägg i bunke.
Marinaden
Rör ihop olja, soja, honung, pressad vitlök, lite vitpeppar, ev lite salt. Häll allt över kycklingstrimlorna. Låt stå, gärna över natten. Rör om lite här och där.
Sätt ugnen på 200 C
Lägg spetten i vatten sådär 30 minuter. Häll kycklingen i durkslag så den överflödiga marinaden får rinna av lite.
Trä upp strimlorna på spetten strö över sesamfrön. In i ugnen 15-20 minuter.
Dipp
3 dl Gräddfil
2 msk söt/stark senap
Om ni tycker uppläggningsfatet är fint så är det min moster (keramikern) Gunilla Råberg som gjort det, se HÄR för mer av henne!
Vilka smarriga spett. Och så mycket annat gott du bjöd på!