Afternoon champagne

Rare Vintage 1998 (Magnum)

Igår var jag inbjuden till Winemaker’s Afternoon Champagne och jag fick bästa sällskapet Leontine med mig. Champagnen i fråga var Piper Heidsieck. Det var en magisk eftermiddag, inte minst eftersom eventet hölls i Holy Sweet’s butik/showroom på Artillerigatan 56 i Stockholm. Det serverades glas på glas med oemotståndligt god champagne och ljuvliga sötsaker.

Christian Holthausen, International Communications Director på Piper Heidsieck var där och berättade om PH’s historia, trender, bra och dåliga år, konsumtion av champagne runtom i världen, hur tillverkningen går till osv osv. Jag blir alltid så imponerad av människor som brinner för det de gör och förmedlar en entusiasm och övertygelse.
Rare Vintage 2002. Tydligen var 2002 ett fantastiskt champagneår och tro mig det tvivlade man inte en sekund på då man smakade på deras Rare Vintage (Som fått en massa priser!). Det finns som beställningsvara på Systemet.
Cuvée Brut Magnum– Mmmm
Dessertbordet bestod av Macarons med jordgubb och passionsfrukt, tårta med champagnebotten, vanilj och jordgubbar marinerade i kardemumma, Cake pops med choklad och en biskvi med getost, hallon, kolakräm (alla vid vårt bord föll handlöst för dessa biskvier)
Vi hade fint sällskap av Ola och Johan (som har bloggen Bittra droppar). På bordet ser ni glasen med Pipers Rosé Sauvage, vilken blev en av mina favoriter. Den är en lite tyngre Rosé och ska passa fint till kött till exempel.
Mmm…vad innehöll goodiebagen? Två Piper Heidsieck Baby, två sugrör och två cake pops (och Annie blev helt överlycklig över att få äta den före frukosten hujedamig). Baby Piper sparar jag tillsammans med sugrören till ett mysigt tillfälle. De finns på Systemet för övrigt.

Linda

0 kommentarer

  1. Oj det var ett tag sedan jag hälsade på inne hos dig har vart lite fullt upp så inte hunnit.Men åh vad saker du hittat på vart på roliga event och så Champange buffé låter hur mysigt som helst En sådan kanske man skulle ha för min vän som gifte sig förra vecka 🙂

    Trevlig helg Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *