Lätt Buffélunch inför dopet

Inför dopet hade jag ordnat en lätt buffé till mina nära och kära. Tänkte massor innan och hade alldeles för högt flygna planer från början. Men till slut bestämde jag mig för att använda mig av lite halvfabrikat. Jag är faktiskt lite stolt över att jag faktiskt gjorde det, för mig tar det emot massor att inte göra allting från scratch själv. Men, eftersom jag även är en realist av stora mått och lunchen skulle vara hos mig och flickorna 11.30 och dopet 13.00 och jag dessförinnan skulle fixa frukost, mellanmål, se till att Magda sov sin förmiddagssömn och klä två små barn för fest och även mig själv, så vore det omöjligt att även göra en buffé för sådär 16 personer med ALLT hemmagjort. Så jag kommer bjuda på lite blandade tips, en del hemmagjort och en del halvfabrikat fix.

Chevrérulle med ripplad honung, rostade solrosfrön, citronmeliss och färska hallon

Mina fina, underbara systerbarn Malte och Alva (och min lilla Annie). Malte hade kostym dagen till ära med slips. Han vill bli hockeystjärna och övar på att klä sig enligt förebilder:-)

Medelhavspaj eller pestopaj, iallafall en av mina favoritpajer fylld med grönsaker och pesto

Mingel Mingel. Min brors fina gravida flickvän i förgrunden. Det kommer en liten bebis ungefär på Magdas 1 årsdag! Gissa om Annie längtar efter nya lilla kusinen!

Kallskuret och färdigköpt och GOTT!

Tapas från Santa Maria, perfekt att lägga upp så här

Fräsch och somrig bål på Kiviks fantastiskt goda jordgubb och flädersaft och päroncider med massa jordgubbar, citronmeliss, is och lime.

Sallad på roquefortost, päron, rostade valnötter och grillad kyckling

Min kära syster med Magdis

Kycklingspett marinerade i honung och soja och strösslade med sesamfrön

Finaste vännen Lotta med nytillskottet Emilia – Hur underbart söta är de inte (båda två;-)

Bästa gudmor i egen hög person med bästa Erik

Linda

0 kommentarer

  1. Världens duktigaste Linda. Glömde ju påminna Annie om att det var Morsdag. <3

  2. Vilka fina bilder! Så roligt att se er alla! Värsta fina festen! Krama den döpta och hennes storasyster från gammelmoster. Och så ses vi snart! Kram till den duktiga mamman också

    Gunilla

  3. Men hjälp! Du lyckades ju ordna fram ett helt BERG av godsaker ändå, verkligen imponerande! Skönt att du inte satte målet att göra ALLT själv – när det är perfekt man är ute efter blir man ALLTID besviken. Pestopajen ser underbar ut; för att inte tala om den härliga bålen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *