Jessicas Studenttips

Hej!

Tänkte dela med mig av ett litet bonusinlägg såhär i studenttider. Imorgon tar min lillebror William studenten och vi ställer självklart till med en stor fest för att fira hans framgångar. Jag är en sån som älskar att fira och ha fest så när tillfälle bjuds är jag inte sen att öppna champagnen och utbringa en skål! Och det perfekta tilltugget till den lyxiga champagnen är blinier med löjrom, rödlök och cremé fraiché. Äkta blinier är gjorda på bovete vilket ger dem en supergod karakteristisk smak och dessutom är dom glutenfria. Vill ni även göra dem laktosfria så använd laktosfri mjölk och servera med laktosfri cremé fraiche. Löjrom är som bekant inte det billigaste i fiskdisken men vid extra festliga tillfällen kan man unna sig tycker jag, och det går heller inte åt några stora mängder. En liten tesked per blini räcker gott tycker jag. Lycka till med sommarens fester och tänk på att fråga dina gäster om de har några allergier, det blir roligare om alla kan njuta av maten.

Kram

Jessica ”festfixaren” Frej

Blinier 40 st

10g torrjäst

3,25 dl ljummen mjölk

1,5 dl bovetemjöl

1 dl rismjöl

1 äggula

1 äggvita

1 krm salt

cremé fraiche, rödlök, löjrom och några dillvippor till servering.

Vispa ihop samtliga ingredienser utom äggvita till en jämn smet. Låt stå och jäsa i 1 timme. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i den färdigjästa smeten. Värm upp en teflonpanna och tillsätt lite smör. Klicka ut smeten i små rundlar, jag tycker bäst om när dom är riktigt små. Vänd när smeten nästan stelnat. Det blir bäst yta när man har nästintill torr stekpanna så minimalt med smör alltså. Låt dem svanlna innan du garnerar med cremé fraiche, rödlök, löjrom och dillvippor annars smälter cremé fraichen.

Här en bild från min egen student, en av dom bästa dagarna i mitt liv! Det är jag och min bästis Nicole.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *