Pesto och ugnsrostade grönsaker – Allt i en och samma paj

Gjorde den här pajen till mina föräldralediga kollegor då de tittade förbi med Ebbe och Alma. Min kära vän Åsa gjorde den då hennes son fyllde år för en tid sedan och jag kunde inte sluta tänka på den, så otroligt god. Dessutom är den proppad med underbara grönsaker som squash, paprika och rödlök och en massa pesto – Yummie! En paj som passar lika bra i vardagen som på vilken fest som helst. Allt beroende på tillbehören.

Pajskal:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk vatten

Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt i hop degen.

Lägg degen i kylskåpet i ca 15-30 min

Sätt ugnen på 225 C

Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med gaffel. Min väns mammas specialtrick är att pensla pajskalet med ägg, så det gjorde jag, verkar toppen. Förgrädda skalet ca 10 min.
Fyllning:
1 röd och 1 gul paprika
1 squash(ca 300 gr)
2 st rödlök
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto hemlagad eller köpt(jag använder alltid Icas egen pesto på burk)
100 gr mozarella

Gör så här

sätt ugnen på 250 C

Skär upp grönsakerna i lagom bitar lägg i långpanna, stänk över olivolja, salta och peppra. Grönsakerna ska rostas i ugnen ca 20 min.

Sätt ner ugnen på 200 C

Vispa ihop pesto, mjölk och ägg.

Fyll pajskalet med de rostade grönsakerna. Riv eller skär skivor eller mindre bitar av mozzarellan och lägg över de rostade grönsakerna. Häll över pesto, ägg-och mjölkblandningen. In i ugnen 35-40 min.


Passar perfekt med t ex kallskuret, oliver, ruccola, sallad, soltorkade tomater


Jag blir verkligen glad om ni vill rösta på mitt bidrag ”Dumplings med kyckling” på Svensk Fågels sida, www.svenskfagel.se/pippi/. Det är bara att klicka på knappen RÖSTA. Priset är en heldag på Skansen för vinnaren med familj. Den som vinner får även lotta ut en kycklingcheck bland läsarna.

Mitt bidrag hittar ni här: https://matstugan.blogg.se/2012/may/dumplings-med-kyckling-pa-barns-vis.html

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *