Jag bakade en liten kaka med vallmofrön och apelsin

Bakade denna kaka till min vän som kom på besök med barn. Så gott och roligt med vallmofrön i, och apelsin – Älskar apelsin i bakverk. Basreceptet är amerikanskt, men jag har ändrat lite. Måtten är angivna i vikt, alltså fram med köksvågen! Det bästa sättet att baka faktiskt.
Du behöver
170 g rumsvarmt smör
140 g socker
1½ apelsin (rivet skal)
3 ägg
175 g mjöl
1½ tsk bakpulver
2½ tsk vallmofrön (svarta helst)
Glasyr
2 apelsiner
260 g mascarpone
60 g florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180C
Smöra en form på 22-24 cm.
Rör rumsvarmt smör, socker och apelsinskalsriv smidigt. Rör ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör runt allt. Tillsätt vallmofröna och rör om. Häll smeten i formen. Släta till ytan. In i ugnen sådär 50 minuter tills kakan är lätt gyllene. Testa med en provsticka. Låt kakan svalan i cirka 5 minuter och ta den sen ur formen.
Glasyren
Riv skalet på de två apelsinerna. Skär sedan ut klyftor ur apelsinerna. Lägg dem åt sidan. Blanda mascarpone, rivet apelsinskal och florsocker till en jämn glasyr. Bred över den avsvalnade kakan. Dekorera med apelsinklyftorna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *