Skaldjurspaj anytime

I helgen hade jag en kär vän på besök som jag inte sett på väldigt länge. Gjorde en skaldjurspaj proppad med räkor, kräftstjärtar, crabsticks och lite västerbottensost. Jag har haft så fullt upp och varit så trött så jag tog en massa genvägar med den här pajen, det ska man göra när man känner att orken tryter. Jag köpte färdigt pajskal, bara att placera i formen och färdigskalade räkor, vips så fixar man till en smarrig paj utan någon större insats – SKÖNT!! Jag rekommmenderar att göra den här pajen ett tag i förväg (gjorde inte jag) så den äts sval eller faktiskt helt kall.


Du behöver
Pajskal (eget eller köpt)
1 burk creme fraiche
1 liten burk röd rom
1 rödlök
Massa räkor, kräftstjärtar och crabsticks
½ citron
massa dill
1 dl riven ost (jag tog västerbottenost)

Gör så här
Förgrädda pajskalet

Sätt ugnen på 200 C

Blanda ihop creme fraiche, rom , skaldjur, lite saft från citronen och lite rivet skal och såklart dillen. Rör ner den rivna osten (Jag la den ovanpå, men kommer blanda i den i röran nästa gång). In i ugnen en kort stund, bara så osten precis smält.

Avnjut med STOR sallad!

Linda

0 kommentarer

  1. ser ju hur gott ut som helst! hmmmm får fundera vad man skall behöva göra för att få bli bjuden på det där…..

  2. Du behöver ju verkligen inte göra något utan kan få den när som. Den passar t ex fint på en picnic men jag tror det är mer vuxenpaj. Gör den till dig snart. Jag ska göra en till i helgen faktiskt, bara för att den var så god så om du och N vill så finns den här på söndag till middag (och våfflor till busungarna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *