![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/pasta-med-gorgonzola-och-hasselnotter0.jpg)
Gjorde denna vegetariska pasta till min vegetariska vän. Receptet kommer från familjen McCartneys vegetariska kokbok Meat Free Monday Cookbook.
Du behöver
1 paket pasta á 400 g
1 näve hasselnötter
500 g broccoli
50 g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk crem fraiche
1 msk balsmavinäger
1 msk torrt vitt vin (alt 1 tsk citronjuice)
1 dl svarta oliver
salt, svartpeppar
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/pasta-med-gorgonzola-och-hasselnotter1.jpg)
Gör så här
Koka pastan
Rosta hasselnötter i torr stekpanna. Häll över dem på handduk och gnid tills skalen lossnat. Grovhacka.
Skär broccolin i mindre buketter. Koka lätt någon minut i lite saltat vatten
Blanda mascarpone, gorgonzola, créme fraiche, vinäger, vin/citronjuice i en stor stekpanna. Koka upp på rätt svag värme. Tillsätt broccoli och pasta. Rör om lite lätt. Strö över nötter och oliver. Salta och peppra!
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/pasta-med-gorgonzola-och-hasselnotter2.jpg)
Ha en fin vecka!!
En pastarätt helt i min smak! Kram
Den här rätten ska jag helt klart prova så snart jag kan, varenda ingrediens är ju helt klockrent god! Åååh, vad hungrig jag blev nu!