Pasta med gorgonzola och hasselnötter


Gjorde denna vegetariska pasta till min vegetariska vän. Receptet kommer från familjen McCartneys vegetariska kokbok Meat Free Monday Cookbook.
Du behöver
1 paket pasta á 400 g
1 näve hasselnötter
500 g broccoli
50 g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk crem fraiche
1 msk balsmavinäger
1 msk torrt vitt vin (alt 1 tsk citronjuice)
1 dl svarta oliver
salt, svartpeppar
Gör så här
Koka pastan
Rosta hasselnötter i torr stekpanna. Häll över dem på handduk och gnid tills skalen lossnat. Grovhacka.
Skär broccolin i mindre buketter. Koka lätt någon minut i lite saltat vatten
Blanda mascarpone, gorgonzola, créme fraiche, vinäger, vin/citronjuice i en stor stekpanna. Koka upp på rätt svag värme. Tillsätt broccoli och pasta. Rör om lite lätt. Strö över nötter och oliver. Salta och peppra!
Ha en fin vecka!!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *