Det var fantastiskt!!!!

Igår var då Filip Fastén här och lagade mat med mig i mitt kök, MED MIG! Det var fantastiskt. Jag kan verkligen inte med ord beskriva upplevelsen. Tänk er själva att en mästerkock kommer hem till dig och lagar det du tycker mest om, serverar det med underbart vin till, du får bjuda hem några vänner och allt severas på fint porslin och ingen disk efteråt att ta hand om. Vilket första pris jag fick i tävlingen om Det Bästa Vita Julbordet!
Vid 15.30 kom Filip och fotografen Rikard Westman hem till mig (Det är även Rikard som tagit alla fina bilder). Filip hade förberett en hel del på restaurang Le Rouge, där han arbetar i vanliga fall. Han hade med sig en massa lådor med fint porslin, glas, vin, portvin, ostronblad, krasse, stora spritspåsar med innehåll, örter, knivar osv. Som tur var hade jag städat undan så vi hade rätt bra med fria ytor (ps. Jag hade städat som en GALNING kvällen innan och på morgonen)
Vi hade det hur trevligt som helst och småpratade om allt mellan himmel och jord, jag Filip och Rikard. Filip berättade bland annat att en av hans förebilder är Jamie Oliver.
Jag lärde mig att skära gurka på ”levande sätt” som Filip uttryckte det.
Sicken orgaiserad typ han är Filip! Han hade superkoll på allt: klockan, alla kastruller med innehåll, var allt fanns och vad som skulle göras och när. Rakt igenom allt fanns det ingen stress eller förvirring. Där kan jag inte riktigt idenfiera mig med en superkock som Filip, men jag blev inspirerad av hans coola stil. Under hela sessionen så ställer han in i diskmaskinen, diskar rent och torkar upp med trasan. När han gick på kvällen så såg det inte ut som ett sjöslag utan var tip top.
Här lärde han mig att göra egentillverkad ravioli. Han hade förberett en fyllning på Philadelphiaost med massa örter, så god blandning. Som sagt recept på allt kommer!
Inte alls svårt att göra hemma själv, jag ska ge er recept och förklara, för det här kommer jag göra snart igen.
Då var förrätten på G: Örtfylld ravioli med bouillabaise och färska pilgrimsmusslor. Till det ett sydafrikanskt vitt vin (som jag måste höra med Filip vad det hette). Förrätten fullkomligt smälte i munnen.
Huvudrätten: Helstekt kyckling med confiterat lår serverat med linser och halstrad anklever. Alla smaker var så genomtänkta och det var en kanonrätt. Vi drack ett gudomligt rött vin till, som var Filips favoritvin: Rijk’s private Cellar, Sauvignon Blanc (2008). Det måste ni bara prova! Det är tydligen ett beställningsvin och kostar drygt 200 kr trodde Filip. Han var precis hemkommen från Sydafrika där han hade varit på vingården där de tillverkade det här vinet.

Efterrätten som var totalt fantastisk får ni se imorgon!!
Middagen var så underbar som upplevelse. Jag satt ner och njöt av maten (förutom då Magda behövde nattas, då var jag tvungen att gå ifrån matbordet, det är bara jag som duger vid det tillfället, så är det! Även om man har stjärnkocken på privat besök så är man mamma. Annie hade jag mutat med löfte om massa choklad mot att hon inte hade något utbrott, och det funkade, trots att hon var så trött). Jag hade bjudit in två vänner, sen var det min mamma, sambo och barnen. Jag kommer verkligen aldrig att glömma den här kvällen. Tänk att det är så här megakändisar med egen kock har det mest varje kväll, men som min mamma sa så finns det inte en chans att de uppskattar det så som vi gjorde!

Linda

0 kommentarer

  1. Hurra, vad härligt! Vilken lyx! Det är man värd i mellanåt. Maten ser helt fantastisk ut! De där små raviolisarna är jag nyfiken på. Pratat om att göra egen pasta till helgen. Fina bilder! Förstår att du aldrig kommer glömma den dagen!

  2. du ser ju bara hur proffsig ut som helst. det är lite svårt o se vem det är som är kock och assistent. och snygg på bild blev du också. tycker helt klart att du skall pitcha för att få din egen matlagningsshow!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *