Sockerkaka proppad med härlig vanilj

Igår kväll bakade jag en kaka som jag hittade recept på på Allt om Mat. Min mamma kommer för att hjälpa till att ta hand om Magda och Annie medan jag lagar mat med Filip Fastén. Självklart måste jag baka en god kaka till henne då. Jag la till en vaniljstång för att göra den extra vaniljig och härligt vaniljig blev den.

Jag skulle bli själaglad om ni nominerade mig till Vaniljimportens tävling om att göra det bästa receptet med vanilj i. Gå in HÄR för att nominera mig. Ni som nominerar har även chans att vinna paket med 10 vaniljstänger i!! Två av mina läsare, Gertie och Gunilla, har vunnit vaniljstänger då de nominerade mig. Ni har även chansen att köpa vaniljstänger från Madagaskar till 25% billigare pris ända fram till 31/1.

Du behöver
3 dl socker
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten

Vaniljsås
1 vaniljstång
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Flosocker till dekoration

Gör så här
Sätt ugnen på 200 C

Smörj och bröa en form

Vispa ihop scoker och ägg vitt. Blanda mjöl och bakpulver i annan skål och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt kokande vatten. In i ugnen ca 40 minuter.

Smält smöret i kastrull och häll ner mjölken. Tillsätt vaniljsocker och fröna från vaniljstången. låt koka på hög värme ca 3 minuter. Rör hela tiden så det inte bränns vid.

Ta ut kakan ur ugnen och dela vid mitten till två bottnar medan den är varm. Bred vaniljssåsen över ena botten och lägg på den andra botten. Pudra över florsocker vid servering.

Linda

0 kommentarer

  1. HEJ..

    Vaniljstängerna är ju helt fantastiska , jag har aldrig hört om företaget förrän jag läste om det på din blogg, och nominerade dig, då passade jag på att köpa ett par paket.. Bra deal , tyckte jag.. så Tack !!

    //

    Elisabeth i V-by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *