Här är den blåbärspannacotta som jag gjorde då min barndomsvän var på besök med sina barn. Jag ville göra något som var mer åt nyttiga hållet så det blev en variant med vaniljyoughurt. Gott och lätt och rätt så nyttigt faktiskt. En efterrätt man utan minsta dåligt samvete kan ha mitt i veckan. Jag älskar vaniljstång i efterrätter också för den där äkta vaniljkänslan.
Du behöver (Det blev 7 små portioner)
3 dl vaniljyoughurt
3 dl vispgrädde
1½ dl blåbärssylt
2 gelatinblad
2 msk honung
1 vaniljstång
Gör så här
Häll kallt vatten i en bunke och lägg ner gelatinbladen sådär 10 minuter. Koka upp grädde, tillsätt honung. Dra kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör runt så de smälter ner. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i gräddblandningen.Rör ner vaniljyoughurt och 1 dl blåbärssylt.
Klicka ner en liten klick blåbärssylt i varje glas. Häll på blandningen. Ställ in i kylen minst 2 timmar.
Roligt med en hälsosammare version! Kram
Ser väldigt gott ut i alla fall, och det låter ju toppen att inte behöva fundera på hur onyttigt det är 😉
Du har fått en award av mig! Kika in hos mig och läs mer!
Ps. Mumsig pannacottan såg ut!
Du fick awarden av mig också 🙂