Focaccia

Jag testade för första gången att göra foccacia och har fått mersmak! Man kan ju faktiskt ha på allt möjligt, oliver, lök, kryddor, ost..Men den här första gången körde jag safe och hade inget. Men om ni har tips på vad man mer kan ha på så berätta!! Jag körde på Leilas recept som ju också är safe!

Om du vill göra saftiga focaccias så gör du det lätt, men det tar lite tid, som alltid, då det ska jäsa.

Du behöver för 2 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl

Gör så här
Smula ner jästen i en stor bunke. Vispa runt den med ljummet vatten, olivolja, honung, salt. Häll i lite mjöl i taget. Arbeta ihop och knåda den sådär 5 minuter.
Jäs degen i bunken ungefär 45 minuter. Den ska bli dubbelt så stor. Glöm inte att ha en bakduk över.

Häll upp degen på mjölat bord, knåda den och dela i två delar. Gör två bollar. Platta till bollarna så att de är sådär 1½ cm tjocka.
Sätt ugnen på 225 C

Jäs bröden på oljad plåt (häll lite flingsalt på plåten innan du lägger på degen) sådär 30 minuter tills de är dubbelt så stora.
Tryck ner fingrarna i degen så det blir hål. Ringla över olivolja pch strö över flingsalt och vad du nu vill mer.

In i mitten av ugnen ungefär 10 minuter. De ska vara gyllenbruna!

Linda

0 kommentarer

  1. Ååh, jag älskar focaccia, jag brukar ha rödlök och och alldeles för mycket olivolja/flingsalt på, ljuvligt! Men du har så rätt, allt passar verkligen, jag har gjort med oliver, med tomat, med basilika… Men det var länge sedan nu! Dina ser mycket snyggare ut än mina… 😉 Och du, ännu en gång blev du omnämnd i min blogg, bara så du vet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *