Parmaskinka med honungsmelon, phildelphia, pinjenötter…

Här är en perfekt förrätt till nyår som går snabbt att göra och är alldeles lagom lyxig, lagom mycket och lagom festlig: Rullar av parmaskinka fyllda med färskost och honungsmelon på en bädd av ruccola och strösslade med rostade pinjenötter. De smakar lite sött av melonen, krämigt av färskosten och salt av parmaskinkan.

ps. fetaosten ska inte vara med. Den var till huvudrätten som blev underbar lax med ugnsbakade bönor, tomater och svarta oliver, kommer snart här på bloggen:-)

Du behöver för 4 pers
4 skivor parmaskinka
125 g philadelphia
125 g kesella
1,5 dl honungsmelon
1 stor näve ruccola
½ dl pinjenötter

Gör så här
Blanda philadelphia och kesella. Hacka honungsmelonen i minikuber och tillsätt till färskoströran. lägg en klick av röran på varje parmaskinka och rulla ihop. Rosta pinjenötterna. Lägg lite ruccola på varje tallrik, lägg på en rulle och strössla över pinjenötterna.

Delade för att ni ska se röran, men de är finare att servera hela, tycker jag.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *