Kanderade mandlar till Sofia

En kollega till mig undrade hur man gjorde kanderade mandlar. Jag har en bra beskrivning och det blev rätt bra faktiskt. Ni får testa själva. Att göra mandlarna går på 10 minuter, så ingen tid alls. Det är inte svårt men själva processen går fort så det gäller att hänga med då mandlarna väl är i pannan. Nästa gång tror jag att jag tar lite mindre mandlar så det blir mer kandering, så att säga, på varje mandel. Men det beror verkligen på hur man vill ha dem.

För att det ska bli så bra som möjligt väg ingredienserna!

Du behöver
225 g socker
30 g vatten
200 g mandlar
1 tsk smör
Röd karamellfärg

Gör så här
Häll några droppar röd karamellfärg i vattnet och koka upp vatten och socker på hög värme. Häll i mandlarna.Rör hela tiden. Sockret smular sig efter ett tag och mandlarna knäpper till, då blandar du fort ner teskeden smör och rör om. Häll upp allt på en oljad plåt och sära på de som klistrat ihop direkt.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *