Miniburgare på kycklingfärs med dijonsenap, Västerbottenost och grönpeppar


Den fjärde rätten blev små söta burgare, med en klick dijonsenap och mortlade grönpepparkorn, som passar alla i familjen och lika bra på julbordet som på barnkalaset. Även här gjorde jag om det hela. Läs om försök 1 längre ner, för saken är att även det misslyckade försöket blev bra men till ett annat sammanhang. Alltså, det här var nog min absoluta favorit, de var så goda att jag och min sambo mumsade i oss flera stycken på en gång, gick inte att sluta äta. Jag LÄÄÄNGTAR efter att göra dem igen.

Du behöver
400 g kycklingfärs
12 grönpepparkorn
1 dl västerbottenost (riven)
1 äggula
½ tsk salt
2 msk grädde
1 msk dijonsenap

Gör så här
Mortla grönpepparkornen. Blanda ihop alla ingredienser till burgarna rör bara tills det är blandat. Låt smeten stå och dra sådär 10 minuter. Blöt händerna och rulla färsen till köttbullestora bollar. Lägg en stor klick smör i stekpannan och lägg i bollar. Platta till dem med stekspaden så de blir till små burgare. Stek dem gyllenbruna på varje sida.
Det misslyckade försöket: Den första omgången färs hade jag i bara 5 grönpepparkorn och jag glömde senapen. Kom på att jag hade glömt den då alla burgare var stekta. Men de var farligt goda ändå, och det bestämdes direkt att de skulle finnas på Annies kalas i februari. De var totalt barnvänliga.
Lägg gärna upp på endiveblad och strö över rikligt med granatäpplekärnor!


Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *