Rätter till det vita julbordet

Nu har jag funderat ut rätterna till ”Det bästa vita julbordet”. Jag har tusen gånger hunnit ångra att jag sa ja, jag har testlagat och misslyckats ett antal gånger. Stod där med några konstiga kycklingspett mitt i natten i helgen och ville bara gråta. Men nu är jag nöjd! Uppgiften var ju att laga 3-5 rätter, här är mina:

* Kycklingspett marinerade i juliga smaker som julmust och kanel. Till det en apelsindipp
* Kalkonstek griljerad med senap och aprikosmarmelad
* Sallad med kyckling, roquefort, rostade valnötter och torkade tranbär
* Miniburgare på kycklingfärs med dijonsenap, västerbottenost och grönpeppar
* Kalkonrulader med fyllning på fikon marinerade i apelsinlikör, kalkonbacon och en gnutta rosépeppar. Till det en mustig cidersås.

På sidan en gratäng med potatis och jordärtskockor, gräddig savojkål och kanske något mer.

Vad tror ni? Låter det ok? Om ni vill lägga till något så tas alla tips emot med glädje!! Men skynda er att tipsa för korten tas imorgon, onsdag kväll. Dukningen står på tur nu att bestämma…den bedöms också..

Det kommer SNART bilder och recept såklart

Linda

0 kommentarer

  1. Tack för all värmande lyckönskningar! De betyder så mycket. Tack även Sofie för feed back. De små burgarna kommer komma med, men förstår precis din tanke. De få bli ett nytt inslag på julbordet:-)

  2. GÖTA PETTER! så gott det låter! lycka till med dukningen, för jag vet att din matlagning inte behöver något lycka till. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *