Persikoclafoutis med vaniljglass

Här är en kaka som smakar mandelmassa pga av mandelmjölet. Du kan ha i nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. I frankrike där kakan är vanlig har de ofta körsbär eller plommon. Jag skulle nog haft den inne i ugnen sådär 10 min till för den var kladdig som bara den i mitten, fast smeten var makalöst god tyckte både jag och Annie.

I det här receptet så är ingredienserna efter vikt, vilket inte är något problem då man har en köksvåg. Kan verkligen rekommendera den som vi har! Det är så smidigt att väga ingredienser.

Du behöver
190g mjölk (3%)
40g äggula
40g socker
15g maizena
160g mandelmjöl (eller skållade och mixade mandlar)
160g florsocker
160g smält smör
20g maizena
2 ägg
1 stor burk persikor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Koka upp mjölk samtidigt som du vispar äggula, socker och maizena i en bunke. Slå den heta mjölken över äggvispet. Häll tillbaka altl i kastrullen och koka upp under kraftig omrörning. Ta från plattan då det är en tjock kräm.

Blanda i allt annat (men inte persikorna).

Smöra en ugnsfast form. Häll i smeten. Lägg i persikorna. Grädda i cirka 40 minuter till den är gyllenbrun. Den ska vara lite lätt kladdig inuti.

Pudra över florsocker (Vilket jag glömde)

Passar suveränt med vaniljglass eller vaniljsås!

Linda

0 kommentarer

  1. ååh, jag vet, jag ÄLSKAR Min köksvåg, det är bland favoriterna i köket =D Ofta är det ju så att ju kladdigare kakan är desto godare, så jag kan tänka mig att den här smakade jättebra! Fin blev den också <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *