Nybakt direkt på morgonkvisten

Finns det något bättre än nybakta brödbullar på morgonen? Näää! Men man vill ju inte gå upp 5 på morgonen för att få nybakta bullar. Då gör man så här, man kalljäser dem. Man svänger ihop dem på kvällen och ställer in dem i kylen på en plåt. Direkt på morgonen tar man ut plåten och låter dem stå en stund och sen in i ugnen. Så, varma goa bullar lagom till frukosten – LYX!

Du behöver
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1½ dl vetegroddar
2 tsk salt
10 dl vetemjöl
sesamfrön/solrosfrön

Gör så här
Rör ut jästen i vattnet. Häll i resten av ingredienserna. Degen ska vara rätt kladdig. Häll lite olivolja på händerna och gör bollar. Lägg dem på bakplåtar med bakplåtspapper (eller smörade och mjölade plåtar). Strö över sesamfrön eller solrosfrön. Lägg över en kökshandduk och in i kylen över natten.

På morgonen tar du ut plåten och låter den stå ca 30 min i rumsvärme. Sätt ugnen på 250 C. Sätt in plåten 15 min. NYBAKT!


Uppskattade bullar!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *