Ingen anledning att inte göra sina egna Kroketter

Vi fick som jag skrev i ett inlägg häromveckan en herrans massa potatisar. Jag efterlyste då potatisrecept och fick ett toppenrecept av Katarina på Hovkonditorn, kroketter. Hur lätt var det inte? Hur lätt som helst och snabbt gick det. Ni hittar receptet HÄR

Man kan också förbereda allt långt innan om man vill. Jag gillar ju att förbereda ett tag innan liksom. Så jag kokade potatisen på förmiddagen, lät den kallna, knådade ihop med mjölet. Efter det testade jag två varianter:
1. Göra färdiga bollar och ställa in i kylen. Bara att ta ut och stekfritera.
2. Steka dem klara i pannan och sen lagom till servering värma upp dem i ugn på 200 C

Båda varianterna blev kanon! Vi hade oregano i och det blev sååååå gott, men man kan ju verkligen ha i vad som helst.

Ps. Jag tog inte riktigt så mycket mjöl som Katarina hade i receptet. Det beror ju på hur mycket och hur stora potatisar man använder. Jag tog så mycket att det blev en knådbar deg.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *