Nu har vi kalasat!

Min syster fyllde 40 och hade storkalas i helgen. Lite nervöst att ta premiärlångturen med liten bebis – Sammanlagt 10 timmar i bil på en helg. Men det gick bra. Magda är ju en nattuggla, så hon sov hela bilturen till djupaste småland och tillbaka. Däremot tyckte inte Annie att det var det roligaste att sitta så många timmar. Just i de lägena kan man ju önska att man hade ett barn som älskar att titta på film i flera timmar…

Det var så mycket gott! Min syster är vansinnigt duktig på att laga mat. Efterrättsbordet var en chokladdröm: Banofeepaj, minibrownies, chokladkolakaka, pavlova med bär och chokladmacarons. Jag kunde tyvärr inte äta något, men alla andra åt så de stod i fyra hörn pga av kolikdieten. (Ps. Alexandra, jag har faktiskt en hel massa gravidkilon att trolla bort;-))

Bålen till barnen var en massa frysta hallon och jordgubbar och en flaska Fanta vilda bär, festligt och lite nyttigt samtidigt.

Annie och sötaste systerdotter hjälper som vanligt till i köket, speciellt om det finns choklad. Annie sa efter att ha proppat i sig alla kakor att hon ville att jag skulle baka som moster Malén och att hon bakade bättre än mig, VA!? Är inte mammas kakor och mat ALLTID godast?

Födelsebarnet, dvs min fina syster.

Maten innan alla kakor och tårtor var så otroligt god att jag tog tre gånger. Fläskfilén var saftig och så fantastiskt läckert marinerad att jag självklart tog receptet. På fredag ska det bli den tillsammans med hasselbackspotatis, det ser jag redan fram emot.

Rödbetssalladen bara måste ni göra. Ska fixa receptet på den. Det var bland annat massa rödbetor, granatäpplekärnor och chili i den – Vilken lyckad kombination!

Tack för en mysig helg syster med familj!

Linda

0 kommentarer

  1. Kan bara instämma i Lindas omdöme. Fantastiskt gott. Och Annie: Nya smakupplevelser är ju inte fel heller. Kram

  2. Vilka fina kort, härligt att ha lilla familjen på besök och träffa minsta systerdotter. Jag skickar receptet på rödbetssalladen tillsammans med Annies kola som hon glömde i min jackficka.

  3. HAHA! Du, det tror jag inte alls på 😉

    Det låter verkligen som ett underbart dessertbord, vad duktigt av henne att fixa så mycket gott – ååh banoffepaj och macarons dregel

    Och den där rödbetssalladen håller jag med om att jag måste prova! Yum =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *