Blåbärssnittar till styrelsemötet


Supergoda, lite småsega snittar med massa blåbär. Dessa kan du faktiskt göra med vilka bär eller
frukter som helst. Bra också att det går så fort att svänga ihop.

Dags för styrelsemöte i vår bostadsrättsförening och min tur att ta med fika. Jag är suppleant och helt ny i dessa sammanhang. Så under detta året har jag mindre åtaganden, men nog så viktiga: Beställa sågspån till komposteringstunnorna och fixa bokningslistor till tvättstugor och bastun. Den förstnämnda gick sådär då jag helt glömde bort det under sommaren och en äldre dam ringde mig och sa att det var helt slut. Sen så kom leveransen på den dag jag sagt att jag INTE kunde ta emot den och lastbilen hade backat in på helt fel ställe osv osv.

Du behöver:
3 ägg
4 dl socker
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C

Rör snabbt ihop ägg, socker, smält smör. Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl och rör bara kort runt.

Häll smeten i långpanna med smort bakplåtspapper. Långpannan ska vara ca 25×25 cm, om du inte har en sådan så ta en vanlig långpanna, men bred inte ut smeten hela vägen ut till kanterna. Strö över blåbär (så mycket du själv vill).

In i ugnen sådär 20-25 min.

Mmmmm…så goda de blev!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *