Överbakad fisk som smälter i munnen

Den här fiskenrätten gör vi hur ofta som helst, fast med variation. Det är hur lätt som helst och hur gott som helst. Du varierer den verkligen efter vad du har hemma. Idag blev det torsk överbakad med ICAs creme fraiche med kantarell och champinjoner, schalottenlök, champinjoner och toppad med rikligt med Västerbottenost. Det blev så himla gott! Vi brukar ta lite olika smaksatta creme fraicher, grönsaker och ost beroende på vad vi har hemma och så. Om du vill göra som oss, så gör du så här:

Du Behöver:
ca 400 g torsk (alt 1 fiskblock) – frysta
1 – 1½ burk creme fraiche (kantarell/champinjon), beroende på hur såsigt du vill ha det
2 schalottenlökar
1 handfull champinjoner
2 dl Västerbottenost (riven)
salt, peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C

Lägg frysta torsken i smord ugnsform. salta och peppra. Stek på champinjoner och schalottenlöken lite. Fördela creme fraichen jämnt över fisken och strössla över svamp och lök. Strö över Västerbottenosten. In i ugnen sådär 20 min tills det fått färg.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *