Blåbärspaj hos min matidol

Idag var vi bjudna på lunch hos min idol vad gäller matlagning. Vi är barndomsvänner och det finns ingen som alltid svänger ihop så god mat som hon (förutom hennes syster då). Idag var inte bara blåbärspajen hemlagad utan blåbären var självplockade dessutom. Precis innan vi åkte till dem så kom sambon och Annie från skogen med en stor skål blåbär, så självklart tog jag min väns recept . Här kommer receptet!

Du behöver:
ca 3-4 dl blåbär (och en något mindre form)
(ev 1 msk potatismjöl och ½ dl socker)

Smuldeg:
100 g smör
4 msk strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C

Om du vill så blanda potatismjölet med blåbär och sockret, men du kan skippa det, det blir så gott ändå. Beror lite på hur sött du vill ha det. Om blåbären varit frysta så är det nog bättre att ha potatismjöl.

Häll blåbären i formen. Blanda ihop ingredienserna till smulpajen och fördela jämt över formen. In i ugnen cirka 15 min. KLART!

♥ Kram och tack för en sån fin lunch!♥

Linda

0 kommentarer

  1. Oj, mycket stolt över att vara din matidol! Väldigt kul att se er var det också. Snart dags för en barnlös date tror jag, vi hörs och bokar i nästa vecka när jag börjar jobba igen. kram och tack igen för blommorna 🙂

  2. Det receptet är en klassiker hos oss, tycker det är så gott med havregryn i! 🙂 Ibland slänger jag i lite hackad vit choklad också, blir ännu smarrigare och gudomligt gott ihop med blåbär. Ett litet tips bara… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *