Du behöver:
4 äggvitor
2 dl ljust muscovadosocker
½ msk färskpressad citronjuice
200 g mandelmassa
Några bitar mörk choklad
bär och frukt efter smak
Olja och potatismjöl till bakplåtspappret
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 C
Äggvitor, socker, citronjuice hälls i rostfri kastrull/bunke sen sätts den i större kastrull med lite sjudande vatten i. Använd elvispen och vispa på tills du kan vända kastrullen utan att smet rinner ut. Ta bort kastrullen/bunken och vispa lite till.
Riv mandelmassan och vänd ner den försiktigt i marängsmeten.
Nu, olja bakplåtspapper och sikta över lite potatismjöl. Bred ut hälften av smeten i precis den form du känner för. Jag gjorde någorsålunda runda former. Sen spritsar du ut resten av smeten som en mur runt varje rundel. Jag tog en vanlig liten plastpåse och klippte litet hål i ett hörn bara och körde på. Behöver inte se så snyggt ut, charmigare med lite ojämnt, det är ju hembakt!
Dags att slänga in plåten i ugnen på ca 1½ timma. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå på eftervärmen. Alltså bra att göra på kvällen och låta dem stå klart över natten. Du kan alltså göra dem flera dagar i förväg, bra va!
Tack gumman, det smakade ljuvligt!