Tortilla snibbar – Eller vad säger man?

Idag till lunch blev det åter MAN TAGER VAD MAN HAVER TEMA. Vi har alltid något paket med tortillabröd i frysen, för det är bara att ta fram och slänga på lite ditt och datt så har man en supergod middag/lunch.

För 3 pers (2 stora + 1 mindre typ):
4 tortillabröd (tar du dem från frysen så tar det ca 10 min innan de tinat)
Smörgåsskinka
majs
philadelphiaost
Fryst spenat (som tinats och kramats ur)
Riven ost (ca ½ dl per ’tortillatårta’)

Gör så här:
Bred på ett lager philadelphia på två av bröden. Lägg på spenat, lite lätt fräst skinka, majs och toppa sedan med riven ost. Lägg över ett tortillabröd som lock och lägg ner i stekpannan med lite olja. Tryck till med stekspade så de, tillsammans med värmen, limmar ihop sig med hjälp av den smälta osten. Stek dem gyllenbruna på båda sidor. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora triangelbitar (snibbar kan man väl säga?)

Alternativ till pålägget är kalkon, tomat, skivade oliver, purjo, vitlök, svamp, ja nästan vad som helst. Till blandade vi bara youghurt med lite av Barillas tomatsås med oliver. Vi hade lite kvar. Har man en avocado hemma så blir det toppen med guacamole till, var verkligen sugen på det, men vår avocado var möglig på undersidan så det var bara att slänga, märks att rötmånaden närmar sig.


Någon i vår familj vägrar alltid vänta tills fotosessionen är klar.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *